Träning i Skype, webkamerainspelningar och hemsidor

År 2013 vill Talakademin hålla en veckoslutsträff där vi bland annat ska träna på att göra webkamerainspelningar, använda Skype och uppdatera Talakademins hemsida.

Har du några förslag på saker du vill att vi ska ta upp på den här helgen? Något som du vill lära dig hur man gör? Skriv en kommentar till det här inlägget och berätta!

Förslag på aktiviteter till helgen:

 • Skype:
  • Vad behöver man för utrustning?
  • Videokonferens
  • Gruppkonferens
 • Dropbox:
  • Skicka stora filer. Skillnad mot e-post.
  • Skicka video eller ljudinspelningar
 • Talakademins hemsida
  • Utformning
  • Skriva inlägg
  • Skriva kommentarer

5 Responses to Träning i Skype, webkamerainspelningar och hemsidor

 1. angermannus says:

  Den som inte har möjlighet att delta i TALAkademins övningstillfällen på SKYPE onsdagar och torsdagar kl 21.00, kan använda sig av en närliggande träningsaktivitet. Talträna genom att i stället skicka en webbkamerainspelning till TALAkademins hemsida. Det här bör vi absolut träna på år 2013 under en eller flera veckoslutsträffar.

 2. angermannus says:

  Förslag på aktiviteter till helgen:
  Förmodligen är Roberts programförslag ovan helt tillräckligt för att fylla hela den förestående veckoslutsträffen. Jag gillar personligen alla programpunkterna. Min angelägnaste punkt just nu är om jag får välja, att skriva inlägg. Jag vill läsa många medlemmars inlägg. 🙂 Jag tillhör numera den skara studerande som har upptäckt, att jag förstår bättre det jag uttrycker i skrift. Förutsättningen är emellertid, att jag skriver kortare meningar, än när jag gick i läroverket i Örnsköldsvik på 50-talet.

 3. Robert says:

  Tack för din kommentar! Jag tycker också att hemsidan är viktig och hoppas att fler vill / kan skriva här.

  En annan aktivitet jag jag ser att vi kan ha den här helgen (eller en annan helg) är: ”Förändra ditt tal med Switch-metoden – Hur motiverar du din elefant och din förklarar för din ryttare? Hur förbereder du stigen?”

  • angermannus says:

   Hej Robert!
   Oj, vad tiden går fort. Eller så tänker jag långsamt. 🙂 Jag ville ha svarat på din fråga ovan för länge sedan: : ”Förändra ditt tal med Switch-metoden – Hur motiverar du din elefant och din förklarar för din ryttare? Hur förbereder du stigen?”

   Nu blir mitt svar: ”Jag föreslår att Göran Hjertman besvarar din fråga.” Jag tror att han kan det bäst av oss två.

   Men tack för att du ställt frågan, Robert. Det är viktigare än svaret (svaren) på frågan. Så fortsätt att ställa frågor!

 4. Robert says:

  Här är ett tips på instruktionsvideo på svenska till de som redigerar vår hemsida:

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: