Stamningens komponenter

No, no, no! You’re falling into either-or thinking, which is what most people do. Once you understand stuttering/blocking system as a dynamic interaction of your emotions, perceptions, beliefs, intentions, physiological make-up, and physical behaviors, you start being able to explain all the ”unanswerable” questions about this problem. Blocking behaviors are not caused by any one of these components but the way they interact in a dynamic relationship. This is the hardest concept for people to get because of our tendency to use either-or thinking.
(John Harrison)

Stamning uppstår när ett antal komponenter samverkar. Inte på grund av en enda orsak. Det är därför som TALAkademins talträningskoncept är så omfattande. Mitt tips är därför: Lär dig TALAkademins hela koncept så bra att du kan redogöra för det inför andra.

Jag  menade bara, att säga följande till var och en som undrar över TALAkademins träningskoncept: Tag reda på konceptet så att du känner dig säker på vad det innehåller. Det är viktigt med en fast utgångspunkt. Du måste lita på att du förstått det hela helt och hållet. Först då kan vi våga att satsa till 100%.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: