Why Talking Is Easier While You’re ”Being” Someone Else

Why Talking Is Easier While You’re ”Being” Someone Else
by John C. Harrison

http://www.mnsu.edu/comdis/kuster/Infostuttering/beingsomeoneelse.html

”…If you find it easier to speak as someone else, then maybe it’s time to look at what it is about your present self-image that doesn’t give you that same freedom; then find a way to expand your self-image so that more of you can fit inside. You need to find safe situations where you can try out other roles; a place where you can experiment and search for the total you. It may be therapy. It may be one of the growth trainings such as The Forum or Lifespring. It may be a Dale Carnegie course or the Toastmasters Club. It may be an NSP chapter meeting, workshop or convention. Whatever.
After all, isn’t it time to get out of that constricting straight jacket called a diminished self-image and into something that fits?
________________________________________
Släpp loss! Visa vem du är! Tag fram alla de egenskaper och färdigheter som döljer sig inom dig. Eller du kanske medvetet gömmer vissa sidor av dig själv, därför att du inte vågar ta fram dem. Vanligtvis förhåller det sig på det viset för oss alla som känner att vi inte kommer till vår rätt.

John Harrison utreder i en artikel som du kan läsa på internet varför det är lättare att tala när du spelar en annan roll än den du själv är. Den är väl värd att läsa tycker jag. Artikelns avslutning har jag kopierat ovan. Där finns några uppmaningar till handling. Inom TALAkademin vill vi gärna instämma och säga: ”Gå du och gör saammalunda.”

3 Responses to Why Talking Is Easier While You’re ”Being” Someone Else

 1. Robert says:

  Minns ni teaterhelgerna vi har haft i Talakademin och ÖSF? Där har man fått möjligheten att tala som någon annan.

 2. angermannus says:

  Jo, visst minns jag det.
  Dags att göra en repetition på en teaterhelg och studera rolltagning när man talar i olika situationer. Att öka medveten om hur vi gestaltar olika talroller verkar bli värdefullt för ens kommunikationsmedvetande. Vi kunde då även studera om Fenomenologin som metod kan vara till nytta.

 3. angermannus says:

  Nej, jag minns inte längre någon teaterhelg. Inte idag. Det känns som att det är dags för någonting nytt igen. Jag vill NU absolut lära mig att behärska SKYPE i alla avseenden. Jag vill snarast möljigt samla in dom 3 viktigaste erfarenheterna från varje medlem beträffande den talträning som förekommit från TALAkademins början och fram till idag. Det kan ske via e-post. Det ska bli mycket intressanta resultat. Det är jag övertygad om.

  Vad är det som spelar mest roll för den muntliga framställningen?
  Jag LÄNGTAR OERHÖRT efter svaren!!!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: