SWITCH

SWITCH innehåller bl a följande sceneri: En ryttare, en elefant, en väg och ett mål. Själv är man elefantens ryttare sittande på elefantens rygg – och som styr, tänker, beslutar. Elefanten represeterar känslorna som kan ställa till problem när man vill åstadkomma en förändring. Det gäller för ryttaren att kunna handskas med elefanten – som kan vara hur bångstyrig som helst – för att få den att gå på vägen fram mot målet. Man måstedärför lära sig att förstå elefanten och handskas med den. Det kan man göra genom att förstå de många olika exempel på lösningar till förändring som boken innehåller. Jag tror att flera exempel kan appliceras på talet och talsvårigheter. Förmodligen också stamning av olika kännetecken. Det är det som jag tror har inspirerat Göran Hjertman. Det ska bli kul att höra vad han kommer att säga under TALA I SKÅNE i början av maj. 🙂

One Response to SWITCH

  1. Robert says:

    Det var roligt att läsa det här inlägget. Jag har funderat länge på att skriva ett inlägg om boken SWITCH men inte kunnat bestämma mig för vad jag ska skriva. Hoppas att fler som läst boken kan fylla på med kommentarer om vad de tyckte.

    En sak jag tycker extra mycket om med boken är att det finns många exempel, det gör det lättare för mig att koppla det jag lärt mig till min verklighet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: