Vad talträning ofta kan innebära

The strategies that I have employed (for eliminating avoidances; taking
charge of my thoughts; expanding comfort zones; attaining personal growth;
changing my mindset; challenging self-limiting beliefs and widening my
narrow self-concept) appear to provide encouragement for others (totally
unrelated to stuttering) to deal with their own problems.

”…o deal with their own problems…”
Det som jag i början trodde var unikt viktigt att bli medveten om just därför att man stammar är det inte i själva verket. Enligt Alan Badmington (citatet ovan) gäller det ovan uppräknade för normaltalande lika väl som den som stammar. Visserligen påpekar Alan Badmington, att allt vad han skriver om om stamning och hur han kommit till rätta med talet gäller för honom själv. Det innebär inte automatiskt, att det även gäller för andra eller alla som stammar. Många gånger har han påpekat detta. Därför behöver man kanske inte lära sig allt som Alan Badmington lärt sig. Men kanske något kan man som enskild person som stammar ta till sig och ha nytta av. Kolla gärna och skriv och berätta om det som du kommer fram till i jämförelse med Alan Badmingtons erfarenheter.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: