Träna tillsammans med personer som stammar från hela världen

The Royal College of Speech & Language Therapists currently recommends ‘talking therapies’ such as Cognitive Behaviour Therapy (CBT) to treat social anxiety in people who stutter. Although CBT and similar approaches can offer effective treatment for social anxiety in this client group, people who stutter may be reluctant to receive treatment that requires them to have lengthy spoken conversations with a therapist, because if their social anxiety is associated with their speech problem they will, by definition, dislike speaking.
In the present study we are piloting an online treatment that has been used successfully to treat social anxiety in people who do not stutter. Participants will be randomly allocated to a treatment or placebo condition, and carry out eight 20-minute computer sessions over a 4-week period, either at home or at the University of East Anglia. Immediately before and after the 4-week treatment period, and again 4 months later, researchers will measure participants’ levels of social anxiety and speech fluency.
This study aims to evaluate the feasibility of this approach and its acceptability to people who stutter. The results of the study will be used to strengthen the design of a more comprehensive trial.
For further information, please contact j.mcallister@uea.ac.uk .

Jag läste mina e-mejl idag. Det var många som hade inkommit under de dagar som jag varit i Stockholm. Via ett av Alan Badmingtons e-brev kom jag att slutligen hamna på BSAs hemsida. Jag kopierade därför ovan ett – som jag tycker – intressant inlägg som jag stötte på med rubriken Communications Research Group.

Jag tycker att vi som stammar skulle passa på att delta I andra länders arbete med stamningsrelaterad ängslan och oro och I likhet med Alan Badmongton utvidga vår “confort zone”på olika sätt. Ett bra sätt tycker jag är att ta chansen att delta i ett forskningsprojekt som t. ex. ovanstående klipp berättar om.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: