Är det här ett exempel på NLP? Jag tror det.

För att citera en av mina närmsta vänner: ”Du stammar mycket bättre nu!” Hon menade dock att jag stammade mindre och hade bättre flyt. För ungefär 6 månader sen. Roas fortfarande av den kommentaren.
(klipp från facebook)

3 Responses to Är det här ett exempel på NLP? Jag tror det.

 1. Robert says:

  Vad hade du gjort för att ”stamma bättre”? Märkbara resultat på sex månader är bra!

  Vet du hur du gjorde och kan det användas av andra?

 2. angermannus says:

  Din kommentar Robert påminner mig om att jag ständigt måste sätta mig in i läsarens situation, när jag formulerar mig. Skälet är att det så lätt annars uppstår missförstånd. Den här gången hade glömt att markera, att inlägget bestod av ett klipp från Facebook.
  Nu till mitt svar på din kommentar.

  Att …”du stammar mycket bättre nu…” omformuleras till ”…”Hon menade dock att jag stammade mindre och hade bättre flyt…” är exempel på en betydelsefull attitydförändring. Det uppfattar jag som ett exempel på en talmässig positiv och praktisk neurosemantisk omprogramering (NLP).

  ”Roas fortfarande av den kommentaren…” är uttryck för ett positivt tänkande om detta. Positiva upplevelser av talandet gynnar den fortsatta talutveckligen. Det uppfattar jag också som ett exempel på en beståndsdel i NLP.

  Positiv omprogramering av hur vi upplever olika typer av negativa talsituationer intygar jag att vi under årens lopp har erfarit inom TALAkademin. Det skedde innan jag blev bekant med begreppet NLP. I dag förstår jag, att denna attitydförändring från en negativ upplevelse av talandet till en positiv kan kallas NLP.

 3. angermannus says:

  Vad hade du gjort för att ”stamma bättre”? – Jag gillar din fråga Robert! Alla bör kunna svara på den. Märkbara resultat på sex månader är bra! – Jag instämmer!
  Vet du hur du gjorde och kan det användas av andra? – Mycket bra frågor! Alla bör kunna svara på dem.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: