Vad fungerar för mig?

Jag ser Talakademin som en verktygslåda med flera olika verktyg för ett bättre tal. Erfarenhet visar att ett bättre tal ger mindre stamning. I rösten och talets tio punkter har vi sammanställt de saker de flesta bör tänka på för att förbättra sitt tal. Men vi är ju alla individer, så det kanske behövs mycket mer ansträngning på vissa av punterna för en del personer än det behövs för andra. Man kan också uppleva förbättringar på olika vis.

Jag upplever att det som har gett mig mest lön för mödan (mödan = träningen)  är:

  1. Djupare inandningar – Ger mer luft till talet och mer fart på luften
  2. Kortare fraser – Att variera fraslängd och ta längre pauser ger både ett lugnare tal för mig, men det gör också att det blir trevligare att lyssna på.

De här två punkterna ger mig mest. De skapar störst förändring i mitt tal. Andra saker vi tränar på inom Talakademin gör också förändring för mig, men för tillfället upplever jag dessa mer som finslipning.

För att bli en riktigt bra talare tror jag dock att man behöver behärska nästan alla av rösten och talets tio punkter.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: