Vi kan lära av varandra…

I truly believe that we can all learn something (however small) from each other. Being able to interact (and share our experiences) with persons around the world has allowed us to acquire a far greater understanding of the issues that shape our lives.

As a result of the varied discussions that take place on online forums (and the availability of other material which is disseminated via the Internet), many are now better equipped to deal with their stuttering/blocking.

But, perhaps, most importantly, we know that (unlike those of us who grew up in the pre-Internet era) we need never again experience the isolation of facing those challenges alone.
Kindest regards
Alan

3 Responses to Vi kan lära av varandra…

 1. angermannus says:

  Vi lär av varandra. Visst är det så! Men hur går det till? Den frågan finns det alltid anledning att besvara. Ett svar kan vara: du måste kunna uppfatta vad som skrivs och sägs; du måste förstå det du ser och det du hör; du måste kunna svara på frågan varför.
  För att kunna uppfatta måste det som framställs vara tillräckligt tydligt och språkligt välformulerat. Det måste vara tillräckligt lättbegripligt. Detta förutsätter en viss nivå av språklig kompetens. Därför måste vi inom TALAkademin se till att vi tränar aktuellt språk, formuleringsförmågan, läsförmågan och skrivförmågan på alla relevanta sätt. All denna aktivitet måste TALAkademin som förening sträva efter att belöna. Så viktig är den.

 2. Robert says:

  Jag tycker detta låter som en bra idé. Dvs att träna på förmågan att förklara saker. Vissa saker kan jag inte ens sätta ord på åt mig själv, när det bara är jag som lyssnar. Många av sakerna vi arbetar med tycker jag det är svårt att formulera sig om. Men jag håller absolut med om att det är viktigt att vi kan göra detta.

 3. angermannus says:

  SKYPE gör det möjligt att språkträna för närvarande hemifrån. Medlemmar i TALAkademins som har tillgång till mikrofon till datorn har möjlighet att talträna. Det är bara att anmäla sig till någon i styrelsen. Begär närmare upplysningar. Tag genast chansen. Gör slag i saken. Anmäl ditt intresse för träning i muntlig framställning. Ju bättre man talar, desto mindre stammar man.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: