Skådespelaren lär in sin personroll, stammaren sin stamningsroll…

”Could it be that when a PWS mimics someone else’s speech who doesn’t stutter, the PWS is “putting on” that person’s mindset as well. The PWS imagines herself in the body of the fluent person that she is mimicking. So, she is in essence “stepping out” of her stuttering self and is “stepping into” a “fluent” self without all the baggage that comes from being a PWS.

In my opinion, mimicking someone who doesn’t stutter has much more to do with thinking than does it have to do with physiology though for sure both are involved.

As you so say, “It is something to think about.”
(Bob Bodenhamer)

One Response to Skådespelaren lär in sin personroll, stammaren sin stamningsroll…

  1. angermannus says:

    Vad kommer först känslan eller tanken? Jag har läst mig till att tanken kommer först och föder känslan. Om detta stämmer i alla lägen är det viktigt ”HUR MAN TÄNKER”. Och VAD man tänker. Kanske också NÄR man tänker. Jag tänker inte utveckla detta närmare just nu. Men man får passa sig för vad man tänker och hur man tänker och när man tänker i vissa situationer. Därför menar jag att det är att rekommendera för var och en av oss att ANALYSERA hur och vad vi tänker i olika kommunikationssituationer. Resultatet av detta rekommenderar jag att det skrivs ner på ett papper eller i datorn och därefter genomläses med eftertanke. Det bästa är att läsa högt och tydligt det man har skrivit. Gärna 3 gånger. Pröva och se vad som händer! Berätta sedan för oss andra.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: