Anstränga sig för att tala fungerar inte…

” When the whole Establishment was agreed that all that was wrong when I stuttered was a lack of control….that I wasn’t trying hard enough or pushing hard enough or planning my words in advance, I was able to say firmly: ”All I know is the harder I try the more I stutter.”

One Response to Anstränga sig för att tala fungerar inte…

 1. angermannus says:

  ”Let go”, är uttrycket som ofta används för att uttrycka hur man skall tala. Jag tolkar det som att det betyder ”släpp loss”. Det är så lätt att man spänner sig när man talar. Av den ena orsaken eller den andra.

  Inom TALAkademin tränar vi ofta på att tala så avspänt som möjligt. Ju mer avspänt desto bättre resultat. För ju mer man spänner sig, desto mer hakar det upp sig. Samtidigt vill man ju tala flytande.

  ”Hur kan det vara att man som stammare inte känner igen sig själv och inte tycker om känslan när man genom talteknik -. talar med flyt?”
  [neurosemanticofstuttering] Re: Shanghai Noon

  Härmed inbjuder jag alla läsare att leverera ett personligt svar på frågan. När man hittat ett svar som man tycker stämmer med verkligheten, går det lättare att acceptera en positiv förändring av talet. Välkommen med ditt svar!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: