Kom ihåg att tala ut!

”…Using a slightly stronger voice in the exam probably helped you to ‘let go’ that little bit more than usual. I’ve found using a stronger voice really helps – it’s just remembering to use it that’s the problem!

You might find it helpful to have a think about what thoughts/feelings you had when you were speaking with your friends afterwards. And were you still using a stronger voice?
Hazel
(klipp från neurosemanticsofstuttering)

TALAkademins ”Röstens och talets tio punkter” innefattar bl. a.  träning av röststyrkan. Röststyrkan är det begrepp som Hazel – här ovan – funnit vara  relevant bl. a. för ett flytande tal. Jag delar naturligtvis hennes upptäckt. Problemet säger hon är att komma ihåg det när man talar. Så ligger det till i verkligheten. Det är därför man mår bra av att få påminnelser om att tala ut! Att höja röststyrkan! Det ger flyt i talet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: