Du kan lära dig också att tala bättre

Happy birthday Alan. Three persons influenced my life when I decided to let go of my dragon. John Harrison showed me that there is a way out. Ruth – showed me that all i have to do is to let it go. And Alan – who did the most to convince me that overcoming stuttering is possible because the stuttering he described, the severity of it, this was me. And I always had this belief that other people may be able to recover because they don’t stutter as much. And that I have this special kind of stuttering which nothing can cure. If not for my three guides and especially Alan I would still have to call my doctor and entertain receptionists by saying ”hhhhhhhhhhhhhh” into the receiver. I would still dread people asking me my name. I would still dread people asking my son’s name. I would still blush and feel miserable if anyone said the dreadful word ”stuttering” and so on and so on. But you, Alan, always was this guiding light and every time I felt a little bit down, I would tell myself, ”Alan did it, and so will I.” I wish you to remain as young and as energetic and as charming as i imagine you. When i was young I thought old men are all grumpy and boring. I was wrong. But yet again, you are not old. Maybe one day you wil share with us a secret of your eternal youth.
Happy birthday!
Anna

One Response to Du kan lära dig också att tala bättre

 1. angermannus says:

  Jag är förtjust över att kunna göra den här kommentaren. Den handlar om själva möjligheten att kunna lära sig att tala bättre trots att stamning är inblandad. Detta är fullt möjligt för många!

  När jag själv upptäckte detta faktum, kände jag mig nödgad att ursäkta mig inför andra stammare – och även inför normaltalande för den delen. Märkligt tycker jag idag. Men naturligt redan för ungefär 40 år sedan.

  Jag ville således till en början bortförklara mitt talmässiga framåtskridande. Därför sa jag ofta, att min stamning som hindrade mitt tal, nog var av lättare natur, att den inte kunde jämställas med andras antagligen mycket gravare sort.

  I dag vet jag bättre. Den var tillräckligt handikappande för att jag inte kunde göra mig gällande i muntlig framställning under realskolan och gymnasiet. Ja inte heller under universitetstiden.

  Idag förstår jag vad Alan Badmington, John Harrison, Ruth Mead, Anna Margolina talar om. Det går att förkovra sig i att tala bättre – ja, det kan t. o. m. låta helt stamningsfritt. 🙂
  Kolla om även du skall placera in dig i raden ovan tillsammans med Alan, John, Ruth etc…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: