Det gäller att lämna in för service då och då!

”Despite the successes that they may enjoy during a 4-day course, the real challenge occurs when they leave that highly supportive environment and return home. I had a clear understanding that in order to achieve permanent gains, I needed to dismantle the psychological framework that had restricted my thinking and behaviours for so many years.”
(Alan Badmington)

En talträningskurs på fyra dagar kan ge ett uppmuntrande resultat, skriver Alan Badmington. Om man har vant sig vid ofrivilliga avbrott i talflödet till vardags, när man talar, så kan en plötslig förändring till mera flyt i ordflödet överraska positivt. Men det goda resultatet brukar inte hålla i sig hur länge som helst. Efter några veckor börjar man ofta att sakna den fulla träningseffekten. Det gamla talbeteendet med mer eller mindre stamningsinslag brukar göra sig påmint. Efter ett tag närmar man sig det vanliga gamla talbeteendet. Man märker klart att man åter behöver ett träningspass av tidigare veckoslutsmodell. Och så återerövrar man snart sin taltekniska färdighet igen.

Talförmågan behöver sitt underhåll. Någon har liknat det med en regelbunden service på en bil. Likheten med en bils servicetillfällen sas som en träffsäker lustighet. Det är därför angeläget att TALAkademins angelägna träningshelger förblir lustfyllda och lever vidare.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: