Håll ut! Ge inte upp!

”Sadly many of us go through life clinging to the belief that we cannot do something because we may have experienced setbacks in the past. How many of us are held back by outdated beliefs that no longer serve us? How many of us avoid trying something new because of a limiting belief? Worse still, how many of us are held back by someone else’s limiting belief?”

(Alan Badmington)

Det här tycker jag är ett positivt och utmanande uttalande av Alan Badmington. Väl värt att reflektera över. Särskilt sista meningen fäster jag mig vid: ”Worse still, how many of us are held back by someone else’s limiting belief?” Vilka är bakåtsträvare och vilka är framåtsyftande av oss som läser detta? Det gäller och passa sig så man inte hamnar i fel sällskap. Jag vill uppmana till ett positivt förhållningssätt. ”Söken och i skolen finna.” (Vänta inte på att få!) Det är ett positivt bra uttryck som jag ännu minns från småskolan. Håll ut! (i. st. f. Ge inte upp! etc.)

Jag har för egen del valt att se i princip allt nytt positivt! Pröva och erfar! Och håll ut! (i.st.f. ”ge inte upp”). Det menar jag är väsentligt att framhålla. Att delta i positiva och trevliga utbildningsprogram förespråkar jag framför konventionell oinspirerande skolning.

2 Responses to Håll ut! Ge inte upp!

 1. angermannus says:

  ”As some of you may know, I am extremely active on the public speaking circuit, having fulfilled more than 450 engagements. Initially, I spoke solely about my experiences of stuttering but as time has progressed, I have found it necessary to create additional talks in order to accommodate the numerous follow-up invitations that I receive.”
  (Alan Badmington)

  Vilket skönt citat jag har lyckats med att klistra in!! 450 övningar! Nu är det dags att syna den egna träningen under årens lopp. Hur många övningar har Du genomfört under årens lopp? Själv ligger jag bra till kan jag intyga. På ett läsår skulle jag genomföra 820 lektionstimmar i röst- och talvård på lärarhögskolan i Linköping. Den träningen gav resultat med åren. (Prövat och erfarit).

 2. angermannus says:

  “Getting excited about how things can go well will give you confidence and energy and increase the likelihood that the positive outcomes you imagine will actually happen,” says Alison Wood Brooks, an assistant professor of business administration at Harvard Business School and author of the June paper.

  This article was originally published with the title ”Performance Anxiety.”

  Friskt vågat är hälften vunnet! Sikta mot stjärnorna! Satsa på dig själv! Här är tre uttryck som jag finner bekanta på något förunderligt sätt. Jag påstår därför på stående fot, att jag minns dem från redan de första åren med TALAkademin. Resultatet av den inställningen till talträningsarbetet inom TALAkademin stämmer bra överens med vad Alison Wood säger i ovanstående citat.

  Det gav tillit, energi och framgång i vårt talträningsarbete.
  .

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: