…OK, men det är OK att tala NÄSTAN perfekt!

” I have no idea if it is true for all kids, but I do believe that excessive speech therapy and want for perfection and belief that I have to speak fluently to succeed, lead to that kind of severe stuttering I had.”
Anna

One Response to …OK, men det är OK att tala NÄSTAN perfekt!

  1. angermannus says:

    Därför kommer jag nu ihåg, att vi inom TALAkademin i början på 1990-talet kom fram till att vårt gemensamma talträningsmål måste förändras. Vårt mål var inte längre att lära oss att tala perfekt till 100%. Förändringen av vår målsättning var inte så stor, men likväl helt avgörande för vår framgång i muntlig framställning. Vi kom fram till att enas om följande slutmål. Var och en var fri att välja hur nära 100% perfekt tal man föredrog. Men vi enades om att det var förbjudet att sikta på 100% perfekt tal, vilket skulle innebära något omänskligt. Vi var ju vanliga människor.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: