Vem är bakåtsträvare och vem är enveten optimist?

”Sadly many of us go through life clinging to the belief that we cannot do something because we may have experienced setbacks in the past. How many of us are held back by outdated beliefs that no longer serve us? How many of us avoid trying something new because of a limiting belief?  Worse still, how many of us are held back by someone else’s limiting belief?”
(Alan Badmington)

Det här tycker jag är ett positivt och utmanande uttalande av Alan Badmington. Väl värt att reflektera över. Särskilt sista meningen fäster jag mig vid:Worse still, how many of us are held back by someone else’s limiting belief?” Vilka är bakåtsträvare och vilka är framåtsyftande av oss som läser detta? Det gäller och passa sig så man inte hamnar i fel sällskap. Jag vill uppmana till ett positivt förhållningssätt. ”Söken och i skolen finna.” (Vänta inte på att få!) Det är ett positivt bra uttryck som jag ännu minns från småskolan. Håll ut! (i. st. f. Ge inte upp! etc.

Jag har för egen del valt att se i princip allt nytt positivt! Pröva och erfar! Och håll ut! (i.st.f. ”ge inte upp”). Det menar jag är väsentligt att framhålla. Att delta i positiva och trevliga utbildningsprogram förespråkar jag framför konventionell oinspirerande skolning.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: