Triangulering

Ett nytt begrepp som jag snart skall reda ut för att begripa mig på.

Triangulering
Innebär att man ser på problemet ur flera synvinklar. Exempelvis kan man intervjua personer med olika relation till problemet (källtriangulering)2. Olika forskare med olika yrkesperspektiv kan delta i datainsamling (observatörstriangulering)2. Under analysfasen kan man analysera materialet med olika paradigm (teoritriangulering)2. Exempel på det sistnämnda kan vara att först analysera materialet utifrån ett systemteoretiskt perspektiv och sedan att analysera samma material från ett livsvärldsperspektiv2.
(Klippet är hämtat från internet. Det finns flera beskrivningar. Tyvärr kan jag inte ange närmare ange just den här källan.)

Min huvudpunkt i detta sammanhang är att man kan se på saker och ting på flera sätt. Detta har jag haft stor nytta av när det har gällt att förstå t. ex olika forskningsresultat. Det kan även vara användbart, när man får höra många olika uppfattningar om någonting t. ex hur man kan eliminera stamning i sitt tal.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: