”JU BÄTTRE MAN TALAR…”

”We travel in the direction of our most dominant thoughts. That’s fine when they are positive and empowering – but extremely damaging when they are brimming with fear, self-doubt and negativity. Many people focus on what they don’t want, rather than what they wish to achieve in life. Like you, I chose to focus on becoming an effective communicator, rather than focusing on not stuttering.

Kindest regards
Alan
——————————————————–
”…rather than focusing on not stuttering.”
-Jag vill inte stamma… det är oklokt att ens uttala den frasen.
Om det fortfarande gäller att vår hjärna negligerar ”inte” (negationer i tanke och tal), måste vi alla tänka oss för  när vi talar (och tänker). Annars blir t.ex. ”jag vill inte stamma.” i stället ”jag vill stamma.” Så länge den regeln gäller måste vi alla – och särskilt vi inom TALAkademin – träna på att formulera oss positivt. Det betyder att i. st. f. ”jag vill inte stamma” måste vi komma i håg att omformulera oss. Det kan då t.ex. vara klokt att hällre säga ”jag vill tala med flyt”.
p.e. (= pröva och erfar)  🙂

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: