En People pleaser tänker hela tiden på vad andra människor tycker

En people pleaser är hela tiden sysselsatt med att fundera kring vad andra människor tycker om dig. Detta är inte ovanligt många har denna typ av tankar. En people pleaser har en självbild som den ”goda personen” som alltid gör gott till skillnad för den hårdhjärtade, hänsynslösa människan som bara klampar in. People pleasern gör nu allt för att få denna goda självbild validerad av alla människor. Kräver mycket stor kraft innebär i princip att han/hon försöker kontrollera andra människors åsikter. Får people pleasern negativ kritik blir det mycket frustrerande och om people pleasern inte få positiv kritik utan neutral hållning – börjar tvivel komma – nu borde jag ha fått god kritik varför fick jag inte det. Det blir ibland också så att people pleasern i situationer inom sig nästan börjar söka efter tecken på negativ kritik – med andra ord tar ut negativ kritik i förskott. People pleasern blir egentligen oerhört egoistisk tänker endast på vad andra människor ska tycka och trycker ner sina egna drömmar och visioner – skapar spänningar och frustration.

Nej att vara people pleaser är inte en hållbar strategi. Hur gör man då för att ta sig ur detta. Jo man blir en person som är fullständigt oberoende av andra människors positiva eller negativa åsikter. Om du vet vad du vill – gå rakt fram bry dig inte om andra människors åsikter eller värderingar. Du är grundad i dina egna värderingar. Kommer att innebära att du har ett eget guiding-system som är stabilt hållbart som gör att du inte bryr dig det minsta om varken positiva eller negativa omdömen.

Man skall ha klart för sig att männiksors omdömen kan vara väldigt slumpmässiga – fråga man en person som inte har fått mat på länge och som har haft en misslyckad morgon så får du kanske negativ kritik – samma person efter lunch kanske ger positiv kritik. De allra flesta av våra hjältar inom olika områden har fått massor med negativ kritik för att de brutit mot mönster – och att de brutit mot etablerade mönster och frigjort sig är vad som gjort dem framgångsrika.

Om goranhjertman
Goran hjertman likes singing

One Response to En People pleaser tänker hela tiden på vad andra människor tycker

  1. angermannus says:

    ”… De allra flesta av våra hjältar inom olika områden har fått massor med negativ kritik för att de brutit mot mönster – och att de brutit mot etablerade mönster och frigjort sig är vad som gjort dem framgångsrika.”

    JA! Nu måste jag göra det jag vill, och anamma rädslan för att eventuellt misslyckas!
    Skam den som ger sig! Betrakta inte bergets topp förrän du nått toppen. Då ska du se hur lågt det var. Vem sa: Ge aldrig upp!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: