Normalt tal…

”They develop language in the brain as a progression of speech sounds. When they want people to hear this inner language, they activate the voice in the throat in an easy effortless way.  At the same time, the mouth subconsciously shapes the voice so that the end result is an audible progression of sounds that make up syllables that make up words that make up language.”
(Barbara Dahm)

”…they activate the voice in the throat in an easy effortless way.”

Det här talar för att språkljudsbildningen sker avspänt. Inom TALAkademin vill jag mena, att vi har dragit nytta av våra röstövningar. Därigenom har vi erfarit, att det har varit praktiskt att lära sig tala med en avspänd röst. Det har klart bidragit till mera flyt i talkedjan. .

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: