Vad man kan lära sig själv…

”…Many people (including those who do not stutter) worry about (and adjust their everyday lives in accordance with) what they believe other people think of them. During recent years, I’ve refused to judge myself through someone else’s eyes. Their opinions do not have to become our reality. I feel that people would be far less concerned of what others think about them, if they realised just how infrequently they do so. Most folk are too pre-occupied with their own lives to spare us more than a fleeting thought.

The manner in which we view (behave towards, and speak to) ourselves plays a huge part in determining who we will allow ourselves to be; what we will allow ourselves to do; and how we perceive and live our lives. Our relationship with ourselves is of such prime importance. How we feel on the inside influences how we come across to the outside world.

What other people say about us is merely their opinion – it may not even have any foundation.  What we feel about ourselves is much more important and can have far greater impact upon us than comments that originate from elsewhere.

Today, my levels of self-acceptance, self-confidence, self-efficacy and self-esteem are such that I am totally unconcerned about what others think about the way in which I speak etc. I don’t need their approval. What they think of me is none of MY business.  It is their prerogative to pass judgement – it is my prerogative not to care a hoot. J

Thank you for sharing your thought-provoking post.
Get well soon!
Kindest regards
Alan”

2 Responses to Vad man kan lära sig själv…

  1. Robert says:

    Det här tror jag är en mycket viktig insikt av Alan. Men hur kommer man dit? Hur tränar man på att bli oberoende av andras åsikter?

  2. angermannus says:

    ”Today, my levels of self-acceptance, self-confidence, self-efficacy and self-esteem are such that I am totally unconcerned about what others think about the way in which I speak etc. I don’t need their approval. What they think of me is none of MY business.”

    ”godtagande, erkännande av sig själv, jag duger” ; ”självförtroende”; ”prestationsförmåga, självuppskattning, anseende”. Se där några begrepp som Alan Badmington anser är betydelsefulla. Man kan fråga som Robert: ”Hur kommer man dit? Hur tränar man på att bli oberoende av andras åsikter? Genom TALAkademin är mitt kortfattade svar! Genom att ta del av dess verksamhet. Genom att utveckla den vidare. Tillsammans med de övriga medlemmarna i TALAkademin. Träningsprogrammet finns redan för starten. Vidareutvecklingen kommer sedan spontant från de medlemmar som går igenom hela programmet – i mål!

    ”Många äro kallade, men få äro utvalda.” Så står det redan i Bibeln. Varför formulerar man sig så? Det är väl en trosfråga! Hur många är det som tror på TALAkademins träningsprogram? Hur många är det som ens verkligen har försökt att ta reda på det och sedan fullföljt? Tills man förstår hur det hela hänger ihop. 🙂

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: