”Have FUN…!

Seth,

Congratulations on the progress you’ve been making.  It looks like you’re well on the path of recovery.

In answer to your questions, you’re at a point where your focus really needs to shift to the FUN of speaking rather than the mechanics of speaking.  You’re absolutely right that continuing to monitor HOW you speak keeps you in performance mode.  This is where joining Toastmasters or some other speaking group can play a major role, because it gives you an opportunity to explore the EXPERIENCE and FUN of speaking without fearing the consequences of things don’t work out the way you want them to.  To better understand this mindset, I would recommend books like Zen in the Art of Archery as well as The Inner Game of Tennis and other books in the inner game series.

Regards,

John H.

Jag gillar John Harrisons skriftliga insats för att avhjälpa talsvårigheten stamning. Jag tänker närmast på hans bok ”Re-defining stuttering”. Ännu har jag inte slutstuderat boken. Jag är förvisso ingen snabbläsare. Jag blir fort uttröttad, när jag läser en text. Därför måste jag ofta och med jämna mellanrum vila och invänta nya läskrafter.

I klippet ovan gillar jag  ”…shift to the FUN of speaking rather then the mechanics of speaking.” Det gäller således att ha KUL – och läsa det man tycker är KUL snarare än att läsa ”allt som man måste.” Jag följer gärna det rådet.

Beträffande rådet att läsa ”The Inner Game of Tennis” så kan jag av egen erfarenhet rekommendera ”The Inner Game of Golf”.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: