Hur man frågar… spelar en viktig roll för svaret

It’s the difference between ”Can I?” versus ”How will I?”  In the expressive arts, it’s about ”How do I execute the moves?” vs.”What do I want to express?”  The mind is exquisitely exquisitely equipped to master movement and actions without conscious thought. Ask any ballet dancer or accomplished athlete. Mastery comes through repetition and trust.  And in all these activities, there has to come a time where you give up conscious control and allow your intention to take over and run the show.

John H.

”Som man frågar får man svar.” En lustig mening, kan jag tycka. Som skolelev förstod jag inte vitsen med uttrycket. Idag tycker jag emellertid att det är ett viktigt påpekande. Det gäller att ställa de rätta frågorna för att få rätt svar vid varje tillfälle. Kan man lära sig att tala annorlunda genom att hitta rätt svar på frågan HUR? Ja, vad som behövs är REPETION och TILLIT till det man gör. Se ovanstående citat. Och träningen är klar, när allt det nya har blivit automatiserat. Då behöver man inte längre tänka på HUR man talar. Ja, detta får man erfara som aktiv medlem inom TALAkademin.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: