The Art of letting go (www.lettinggospeech.com)

”When I say, “freedom” I do not mean complete and perfect fluency. I mean enjoyment and satisfaction from communication and ability to say what I want, where I want and how I want it without fear, word substitution and conscious control. This is something that once seemed a fantasy, an impossible dream.  Now I am living this dream every day. Now I hope that you, my dear reader, will read this book with your heart, and allow your imagination to ignite your desire to bring similar changes into your life. Sometimes all it takes is a little spark, a touch of knowledge and someone who threaded this path before you.”
(Anna Margolina)

”Konsten att släppa loss”. Är det en godtagbar översättning av ”The Art of letting go”? Jo, jag tycker det. Att släppa loss och upptäcka, att man kan tala med flyt i stället för med otaliga stamningsinslag , det är fullt möjligt numera. Det intygas av flera personer som upptäckt detta. Anna Margolina är en av dessa framgångsrika personer. Det erfordrar lite gnista, säger hon. En touch av kunskap och någon som kan visa vägen.

Detta stämmer bra med verkligheten, tycker jag. Vi i TALAkademin kan instämma av egen erfarenhet. Lite gnista, lite kunskap och någon som kan visa vägen. Det är allt som behövs. Testa Du också om det verkligen stämmer!

3 Responses to The Art of letting go (www.lettinggospeech.com)

 1. Robert says:

  ”Konsten att släppa loss” – Det är en bra översättning tycker jag. Kanske borde just denna mening få större plats på framtida TALA-kurser?

  • angermannus says:

   Hej Robert!
   Länge sen sist. Tack för ditt svar ovan. Nu kommer min reflexion på din avslutande mening. Av din formulering att döma har du flera tankar om ”framtida TALA-kurser”. Intressant, kul, tycker jag. Jag ber dig därför: ”Låt oss ta del av dina tankar snarast möjligt.”

 2. angermannus says:

  ”Konsten att släppa loss!” Ett exempel från ett besök hos Stamningsföreningen Västra Götaland som jag minns ännu. Under ett Speaking Circle-pass minns jag att du levererade en fullkomligt trovärdig påhittad historia. Det uppfattar jag som ett bra exempel på att släppa loss. Vad är din egen kommentar till detta?

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: