Man måste se målet – för sin inre syn!

”This is why in the U.S. athletes are most successful in using NLP compared to most people. His therapist gave him a visualization, he took it and practiced until he was able to access it in the middle of the game – anytime. This is what I find so disturbing when working with clients – most don’t mind running disaster visualizations for hours every day, b ut they cannot dedicate enough time to practice something that is actually good and can send their mind in a right direction. All NLP techniques work better if implemented on an ongoing basis. Such as shrinking and pushing away bad stuff and enlarging and making brighter all the good stuff. Or turning down bad voices in the head and turning up all good voices. This kind of stuff. An athlete takes a technique and doesn’t question it – he or she just keep drilling it until it is there and accessible at all times. I am not saying fluency technique, but running a certain images instead old ones.”
Anna (Margolina)

Att tänka fritt är stort. Att tänka rätt är större. I princip: tänk positivt! Jag har läst – i olika sammanhang – flera invändningar mot ett ständigt positivt förhållningssätt i tänkandet. Likväl väljer jag regelbundet det positiva. Mina erfarenheter av hur jag väljer att tänka i varje enskild situation helt avgörande för fortsättningen. Ofta finns det flera alternativ som står till buds i en beslutssituation. Mångfalden av möjliga beslut kan då skapa beslutsångest. Jag måste likväl slutligen välja vilket alternativ jag skall följa eller utgå ifrån.

” An athlete takes a technique and doesn’t question it – he or she just keep drilling it until it is there and accessible at all times”. Det här är ett exempel på positivt tänkande som mycket väl kan lånas även till talträning.
Pröva & Erfar!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: